Vízszigetelés a kellemetlen károk ellen

Vízszigetelés

A víz az bizony nagy úr. Nem véletlenül mondják ezt, mert a víz a legkisebb kis résen is megtalálja az útját, ami komoly károkat okozhat.
Házépítés során is fontos szem előtt tartani ezt, így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a későbbiekben.
Kezdjük az alapoknál. Szó szerint! Már az aljzatot is vízszigeteléssel kell ellátni ahhoz, hogy alulról ne kapjon nedvességet a ház. Aztán ahogy haladunk a házban feljebb, és az építésben előrébb, újabb és újabb helyek bukkannak kerülnek előtérbe, ahol ugyancsak nagyon fontos a vízszigetelés!
A lapostetős házaknál van megint kiemelt fontossága a vízszigetelésnek. A tető szigetelésének annyira vízzárónak kell lennie, mintha csak egy medencét építenénk! Később, egy beázás, hatalmas anyagi kárt okozhat, és ami még nagyon fontos itt, hogy nagy tartósságúnak kell lennie a vízszigetelésnek, hogy sok év után se okozzon kellemetlenséget egy beázó tető.
És van még ezernyi hely egy házban, ahol elengedhetetlen a vízszigetelés. Ilyen a fürdőszoba, különös figyelemmel az épített zuhanykabinokra, ugyanis ott az általunk szétfröcskölt víz okozhat kárt a házban, különös tekintettel az épített zuhanykabinokra!

Megosztás